Zo zločinu lúpeže obvinili muža, ktorý vraj prepadol pobočku banky

24.12.2012 Košice

Košice 23. decembra (TASR) - Zo zločinu lúpeže obvinila polícia 42-ročného Petra z Košíc, ktorý mal v piatok 21. decembra prepadnúť košickú pobočku jednej z bánk na Triede KVP.

Muži zákona zadržali podozrivého páchateľa ešte v ten istý deň neďaleko miesta činu.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Mésarová, k prepadnutiu spomínanej banky došlo v piatok približne o 16.00 h. Páchateľ najprv pristúpil k dvom pracovníčkam za pokladňou s príkazom, aby vybrali peniaze a následne hodil k nohám jednej z nich igelitovú tašku. Potom si rukou odhrnul bundu, kde mu z vnútorného náprsného vrecka zreteľne trčala rukoväť strelenej zbrane.

"Jedna z pracovníčok banky páchateľovi z obavy o svoj život a zdravie, ako aj z obavy o život a zdravie ostatných prítomných osôb, vydala finančnú hotovosť v celkovej výške 925 eur. Páchateľ zobral peniaze a následne sa dal na útek," vysvetlila Mésarová.

Policajti však tohto muža za krátky čas zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Pri lúpežnom prepadnutí k zraneniu osôb nedošlo," uzavrela Mésarová.
 

Vyberte región